Specialist in fotobehang op maat

Trendkleur 2019: Spiced honey

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends, ook voor op de muur. Elk jaar wordt er door Flexa een trendkleur gekozen en de trendkleur 2019 is Spiced Honey. Graag delen we onze tips hoe je deze trendkleur in je interieur kunt verwerken, natuurlijk in combinatie met fotobehang.

Bekijk bijzondere modellen Industrieel behang

Trendkleur 2019 kiezen

Elk jaar wordt er een trendkleur gekozen waarvan de experts voorspellen dat deze aansluit bij de designtrends voor dat jaar. Waarom de kleur spiced honey gekozen is als trendkleur 2019? Flexa: “Onze kleurexperts hebben deze kleur gekozen om het optimisme van nu te weerspiegelen. Spiced Honey is een warme amberkleurige tint en kan rustgevend, gezellig of levendig zijn, naargelijk het palet waarmee je het combineert.” Deze veelzijdige kleur biedt je allerlei mogelijkheden om te combineren en past daardoor in alle ruimtes in huis. Of je nu de slaapkamer, de woonkamer of juist de eetkamer een metamorfose wilt geven, de trendkleur 2019 kun je hiervoor prima als basis nemen. En hij past heel goed bij de interieurtrend Holy Moly die de winter 18/19 centraal staat.

Rustgevende of levendige kamer met de trendkleur 2019

Je kunt de trendkleur 2019 heel goed combineren met andere kleuren om een specifieke look te creëren. Graag zetten we een aantal kleurcombinaties voor je op een rijtje. En tonen we gelijk welke fotobehang hier heel goed bij past. Over het algemeen geldt dat het Industrieel behang mooi combineert met de trendkleur. Door de trendkleur Spiced Honey te combineren met pasteltinten als babyblauw, taupe en lichtgrijs haal je een rustgevende look in de kamer. Deze kleurencombinatie is heel geschikt voor bijvoorbeeld de slaapkamer. Fotobehang dat heel goed in dit kleurenpalet past is onder andere het fotobehang Vintage tegels in pasteltinten en met een print van keramieke tegels. Als je liever een warmere uitstraling wilt creëren, kies je voor aardetinten zoals je deze bijvoorbeeld op het fotobehang Stone Wall vindt. Deze warme sfeer past heel goed in de woonkamer in combinatie met accessoires in bijpassende kleuren. Hou jij van levendige kleuren en wil je je kamer een vrolijke uitstraling geven? Combineer de trendkleur Spiced Honey dan met bijvoorbeeld donkerrood, okergeel en donkerblauw. Het walltastic Graffiti behang is een goede mix hierbij.

Combineer de Trendkleur 2019

De trendkleur Spiced Honey kun je dus heel goed met fotobehang combineren, maar vergeet de rest van het interieur zeker niet. Accessoires maken de look af! Plaats bijvoorbeeld een kussen in dezelfde kleur op de bank. In de slaapkamer kun je denken aan een dekbedovertrek in bijpassende kleuren en voor de eetkamer zorg je met een tafelkleed in de trendkleur voor samenhang. Door te kiezen voor een eenduidig kleurpalet en dit in de hele kamer terug te laten komen, zorg je voor balans in het interieur.

Wat vind jij van de trendkleur 2019? En hoe ga je het in je interieur verwerken?