Specialist in fotobehang op maat

Veel gestelde vragenVeel gestelde vragen over Fotobehangen.nl

Is er een fysieke winkel waar ik de produkten kan bekijken?
Op dit moment zijn de fotobehangen alleen online beschikbaar en hebben we geen showroom waar je de modellen kunt bekijken. Wij bezorgen het fotobehang bij je thuis of op een ander adres, bijvoorbeeld je werk.

Hoe ik een fotobehang bestellen?
Kopen bij Fotobehangen.nl is heel gemakkelijk. Bekijk de fotobehangen op de site, selecteer het model die je wilt hebben door dit toe te voegen aan je winkelwagen. Daarna volg je de aanwijzingen op het scherm om af te rekenen.

Welk voordeel heeft het om me te registreren?
Door je te registreren en een account aan te maken kun je onder andere de status van je bestelling volgen. Bij een volgende bestelling hoeft je daarnaast niet nogmaals je gegevens in te vullen. +info

Wat is de levertijd nadat ik de bestelling online geplaatst heb?
Het standaard papieren fotobehang is over het algemeen direct uit voorraad leverbaar en als je een bestelling voor 17.00 uur plaatst, wordt deze vaak al gelijk de volgende dag afgeleverd. Het vliesbehang en airtexbehang wordt meestal binnen 5 werkdagen thuis bezorgd. Neem contact met ons op indien je een spoedbestelling wenst te plaatsen.

Hoe wordt een fotobehang verstuurd en wat kost het?
De bezorgingen worden gerealiseerd door een koeriersdienst, normaliter werken wij met DHL, DPD, UPS en GLS. Nadat het pakket opgehaald is bij ons magazijn duurt het 1 a 2 werkdagen voor de bezorging, de vlies en airtexfotobehangen hebben een levertijd van een paar werkdagen omdat deze eerst nog geprint moeten worden. Bij bestellingen onder de 50 euro wordt 5 euro verzendkosten gerekend, bij bestellingen boven de 50 euro zijn de verzendkosten gratis. +info
Naar welke landen worden de fotobehangen geleverd?
Via de website kun je bestellingen plaatsen voor verzending naar Nederland en België. Mocht je de mogelijkheden en de prijs willen weten voor verzending naar een ander land, neem dan vooral contact met ons op.

Hoe kan ik mijn aankoop betalen?
Je kunt betalen via iDeal, Paypal, Mastercard, Visa of via bankovermaking. +info

Kan ik een product ruilen?
Mocht je bestelling niet aan je verwachtingen voldoen dan kun je binnen 14 dagen het product aan ons retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Je dient een retour vooraf bij ons kenbaar te maken via de mail. Het product kan alleen ongebruikt en, indien mogelijk, in originele verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor jouw rekening. Speciaal voor jou gefabriceerde producten zoals gepersonalieerd fotobehang, kan niet geretourneerd worden. +info

Zijn jullie de meest goedkope winkel voor fotobehang?
In de winkel fotobehangen.nl bieden wij een zeer breed assortiment van fotobehangen, van goedkopere tot duurdere modellen. Wij kunnen je verzekeren dat wij zeer competitieve prijzen bieden, gezien de kwaliteit.

Veel gestelde vragen over fotobehang

Van welke materiaal is het fotobehang?
Wij leveren zowel fotobehang van ´traditioneel behangpapier´ als vlies fotobehang en airtex fotobehang. Het normale fotobehang is geprint op behangpapier met uv bescherming. Bij dit behang wordt de lijm aangebracht op het papier. Het vliesbehang is een sterker materiaal dat beter bestand is tegen vocht en dat ter zijner tijd weer eenvoudig in hele banen droog verwijderd kan worden. Bij vliesbehang wordt de lijm aangebracht op de muur waarna het behang in de lijm op de muur geplaatst wordt. Airtex behang is een behang dat niet scheurt, niet kreukt, krastvast is en makkelijk schoon te maken. Het is zelf te hergebruiken omdat het behang zich makkelijk laat verwijderen en weer te gebruiken is. Dit behang wordt uit één stuk geprint dus dit is naadloos. Hierbij brengt je ook de lijm eerst op de muur en vervolgens zet je het behang links bovenin aan op de wand en rol de print rustig af.

Wat is nu precies het verschil tussen de diverse soorten behangen?
Er bestaan verschillende soorten behang. Van papier- en vinylbehang tot glasvezel- en vliesbehang. Papierbehang is veelgebruikt, goedkoper dan de andere soorten behang en staat garant voor mooie, heldere kleuren. Het is alleen minder slijtvast dan de andere soorten. Dit soort behang kun je het best gebruiken in kinderkamers en slaapkamers. Vinylbehang is een behang waarbij de toplaag of het hele behang van vinyl is. Het is waterbestendig, afwasbaar en daardoor zeer geschikt voor de keuken of badkamer. Glasvezelbehang is gemaakt van fijne glasvezels. Het is vormvast, kan tegen een stootje en is scheurbedekkend. Het is alleen verkrijgbaar in wit (vaak met een structuur), maar is makkelijk overschilderbaar. Vliesbehang is gemaakt van de stof vlies. Het behang is licht, maar erg stevig. De bijnaam van dit behang is snelbehang omdat het makkelijk op de muur aangebracht kan worden zonder in te lijmen en zonder wachttijd. Omdat voor het behangen met vliesbehang de lijm op de muur aangebracht wordt i.p.v. op de achterkant van het behang is het behangen zeer gemakkelijk. Het is sterker dan papierbehang. Tenslotte heb je nog airtexbehang. Dit is een stevig polyesterdoek dat een matte lichte structuur heeft. Het grote voordeel van dit behang is dat het makkelijk schoon te maken is dus wil jij in de keukenruimte een fotobehang plaatsen, overweeg dan zeker dit type behang. Daarnaast is dit behang naadloos omdat het uit één stuk wordt geprint. Elke muur die je wilt behangen, hoe groot hij ook is, kun je met dit type behang bekleden. Airtex wordt veelal gebruikt op wanden in kantoren, winkels en horecagelegenheden. Op www.fotobehangen.nl verkopen we fotobehangen van papierbehang, vliesbehang en airtexbehang.

Hoe bevestig ik het standaard fotobehang van papier?
Als eerste leg je de panelen naast elkaar in volgorde van plakken op de grond. Zet hulp lijnen uit op de muur. Smeer nu het eerste deel op de achterkant in met lijm. Vervolgens bevestig je het eerste deel in een keer op de juiste plek op de muur. En daarna de rest van de panelen op dezelfde wijze. Let erop dat je niet te veel vochtige lijm op het behang smeert, want dan kan het behang gaan scheuren bij het optillen. Wij raden aan om met twee personen het behang op te plakken. Dat gaat een stuk gemakkelijker! Als je eenmaal begint met plakken moet je alle delen achter elkaar door plakken, aangezien het behang iets uitzet als je de lijm erop smeert en weer iets krimpt als het op de muur opdroogt. Meer hierover en de volledige gebruiksaanwijzing vind je hier: instructies.

Hoe bevestig ik vlies fotobehang?
Het opplakken van vlies fotobehang is zeer gemakkelijk. De lijm smeer je op de muur en je brengt daarna baan voor baan het fotobehang op de muur aan.
Hier vind je de uitgebreide instructies voor fotobehang.

Hoe bevestig ik airtex fotobehang?
De behanglijm smeer je op de muur en daarna zet je het behang links bovenin aan op de wand en rolt de print rustig af.
Hier vind je de uitgebreide plakinstructiesvoor airtex fotobehang.

Op wat voor ondergrond kan fotobehang opgeplakt worden??
In principe dient het fotobehang aangebracht te worden op gladde, droge, schone, voorbehandelde en gestucte muren. Op muren met een groffe structuur of met veel kalk is het aanbrengen van fotobehang af te raden omdat de structuur door het behang heen kan komen. Bestaat het vermoeden dat de ondergrond sterk zuigt dan trekt de behanglijm zeer sterk in de onbehandelde muur. Gebruik dan een grondlaag die de zuigkracht van de muur wegneemt. Als je fotobehang op een andere ondergrond dan een muur wilt plakken, bijvoorbeeld een mdf-plaat, kun je het beste eerst bij de speciaalzaak navragen welke speciale lijm je hiervoor dient te gebruiken. Geef hierbij ook goed aan welk soort fotobehang je wilt opplakken, aangezien de papieren en vlies fotobehangen andere lijm nodig hebben.

Zijn de fotobehangen vochtbestendig?
Het traditionele fotobehang is vervaardigd van behangpapier en is derhalve niet bestand tegen vocht. Voor het schoonmaken kan het beste een droge doek gebruikt worden. Het vliesfotobehang is resistenter en kan ook gebruikt worden in bijvoorbeeld een keuken of badkamer. Echter ook vliesfotobehang kan niet in een permanent vochtige ruimte geplaatst worden en het is af te raden vliesbehang direct met vocht (bijvoorbeeld douchewater) in aanraking te brengen. Desgewenst kun je het behang beschermen door er een blanke laklaag over aan te brengen. Airtex behang is waterafstotend en zelfs makkelijk schoon te maken met een sponsje dus dit type behang is het meest vochtbestendig van de drie.

Kan ik het fotobehang schoonmaken?
Met een droge doek kan het standaard papieren fotobehang schoon gemaakt worden.
Het vlies fotobehang en airtex fotobehang kan met een vochtige doek worden schoongemaakt, aangezien op dit fotobehang van een sterker materiaal is.

Kunnen de maten in hoogte en/of breedte van een fotobehang worden aangepast?
De standaard modellen fotobehang kunnen eenvoudig korter geknipt of gesneden worden. Het standaard fotobehang kan niet in grotere maten geleverd worden aangezien de betreffende foto´s reeds maximaal benut zijn. Het vlies fotobehang kan, indien de foto dit toelaat, wel in afwijkende maten besteld worden. Voor concrete vragen kun je contact met ons opnemen.

Is het mogelijk om een eigen fotobehang te laten maken van mijn eigen foto?
Ja, het is mogelijk om een eigen fotobehang te laten maken mits de foto die je aanlevert van voldoende kwaliteit is.

De prijs is € 30 per m2, (minimaal wordt de prijs van 4 m2 gerekend). Het materiaal waarop de foto geprint kan worden is op vlies of airtexbehang.

Veel gestelde vragen over gepersonaliseerd fotobehang

Aan welke eisen moet een foto voldoen als ik hiervan een fotobehang wil laten maken?
Voor gepersonaliseerde behang is het aan te raden een foto aan te leveren van voldoende kwaliteit. Over het algemeen raden we aan om een foto te gebruiken van minimaal 800 pixels per meter fotobehang. Dit wil zeggen dat voor een fotobehang van 4 bij 2 meter de foto minimaal 3200 x 1600 pixels moet bevatten. Hoe beter de kwaliteit van de foto, hoe scherper het behang op de muur wordt. Met name als het fotobehang in een kleinere ruimte gehangen wordt, en er dus altijd van dichtbij naar gekeken wordt, is het raadzaam een hoge resolutie foto aan te leveren. Let bij het maken van een eigen foto op de instellingen van je camera, zodat deze op de hoogste resolutie ingesteld staat. Als je bepaalde foto´s zoekt, is het ook mogelijk gebruik te maken van onze fotodatabase waar je tussen duizenden foto´s een geschikte foto kunt zoeken.

Wat is de kwaliteit van het behang waarop de foto wordt geprint?
Het materiaal dat wordt gebruikt is vlies behang of airtex behang van hoge kwalitet. De structuur is glad en makkelijk op te plakken.

Hoe lang duurt het maken van mijn eigen fotobehang?
De levertijd van een gepersonaliseerd fotobehang is ongeveer binnen 5 werkdagen.

Wat is de prijs van een gepersonaliseerd fotobehang?
Voor gepersonaliseerd fotobehang van een eigen foto rekenen wij € 30 per m2 met een minimumprijs van 4m2. Heb je een maat van maar 1 of 2 m2, neem dan vooral even contact met ons op zodat we mogelijk een aangepaste prijs voor je kunnen berekenen.

Is er een minimum of maximum maat voor gepersonaliseerd fotobehang?
Wij kunnen fotobehang in allerlei maten maken, de enige restrictie is de kwaliteit van de foto. De maat van je fotobehang kan kleiner zijn dan 4m2, maar de minimumprijs is de prijs van 4m2 (120 euro). Het fotobehang kan ook voor grote oppervlakte worden geprint.

Wat voor een soort foto´s kunnen er gebruikt worden worden voor gepersonaliseerd fotobehang?
Wij gaan ervan uit dat de foto die je ons aanleverd van jezelf is, dat je toestemming hebt van de eigenaar om deze foto af te drukken of dat de foto vrij van auteursrechten is. Fotobehangen.nl stelt zich niet aansprakelijk voor schending van auteursrechten.

In welk formaat moet ik de foto op sturen? En waarheen?
De foto kun je sturen in het formaat JPG of TIFF. Als je een plaatje in vector formaat hebt kun je dit in EPS of AI formaat versturen. Je stuurt de foto naar info@fotobehangen.nl of als de foto erg groot is (meer dan 5MB) kun je de foto versturen via de gratis website www.wetransfer.com t.a.v. ons mail adres.

Wat gebeurt er als mijn muur andere verhoudingen heeft dan mijn foto?
Het kan zijn dat de foto horizontaal is en de plek waar je het fotobehang wilt plaatsen juist meer hoogte dan breedte heeft. In dat geval zal een deel van de breedte van de foto niet op het fotobehang passen en wordt derhalve afgesneden. Voordat we het fotobehang in productie nemen zullen we je een voorbeeld van de uitsnede mailen, zodat je hier akkoord op kunt geven.

Kan ik een ingescande foto gebruiken?
Ja, zolang de resolutie van de scanner voldoende is voor het gewenste formaat. Uiteraard zal de kwaliteit wel minder zijn dan wanneer je direct een foto gebruikt voor een fotobehang.

Kan een gepersonaliseerde fotobehang worden geruild?
Nee, een fotobehang dat speciaal voor jou gemaakt is met afdruk van je eigen foto of afwijkende maten kan niet worden geruild.