Airtex behang

Airtex fotobehang is een behangsoort welke uitermate geschikt is voor het bekleden van wanden. Het geeft de ruimte een luxe uitstraling. Doordat Airtex behang uit één stuk wordt geprint heb je niet te maken met behangbanen en naden in het behang. Airtex behang is behang dat je in zijn geheel op de muur plakt. Het is enorm sterk en door de fijne structuur worden de prints haarscherp afgebeeld.

Naadloos behang klinkt mooi, maar wat is Airtex precies? Het is een fijn geweven polyesterdoek met een PVC coating van 350 gr/m2. Het doek glanst niet, waardoor de muur een bijzondere uitstraling krijgt. Het fotobehang heeft een grijze achterzijde, waardoor eventuele oneffenheden op de muur niet door de print schijnen. Het is makkelijk schoon te maken, brandvertragend, krasvast én het scheurt niet. Het materiaal is makkelijk, eenvoudig en naadloos aan te brengen doordat het behang uit één stuk geprint wordt. Airtex is ook herbruikbaar dus mocht je het behang willen mee verhuizen dan kan dat heel makkelijk.


De voordelen op een rijtje

 • Naadloos behang uit één stuk
 • 350gr./m² airtex doek
 • Waterafstotend
 • Brandvertragend B1 / M1
 • UV-licht bestendig
 • Makkelijke montage
 • Scheurt en kreukt niet en krasvast


 • Muur behangen met airtex

  Je plakt Airtex behang net als gewoon fotobehang op de muur met een behanglijm. Het handige is dat je de muur met lijm insmeert en het behang er dan in zijn geheel tegenaan plakt. Zo voorkom je dus geknoei met bijvoorbeeld een behangtafel. De bestelling wordt zonder lijm geleverd, wij raden aan om lijm te gebruiken die geschikt is voor Airtex behang. Lijm die geschikt is voor Airtex is o.a onze kant en klare Teco Dec professionele behanglijm. De lijm wordt met een kortharige vachtroller of blokkwast aangebracht. Het behangen gaat het makkelijkst als je links bovenin de hoek begint met plakken en de print rustig van links naar rechts uitrolt en opplakt. Als het behang in zijn geheel op de muur zit, kun je deze met bijvoorbeeld een spatel aandrukken. Het is aan te raden om hierbij van boven en het midden naar beneden en buiten toe te werken. Mochten er per ongeluk lijmresten op de print komen, dan kun je die makkelijk verwijderen met schoon water om daarna het oppervlakte na te drogen.

  Airtex voor thuis en op kantoor

  Wandbekleding in Airtex is speciaal bedoeld om binnen te gebruiken. Het is zeer geschikt om thuis de muur een nieuwe look te geven, en ook ideaal om te gebruiken in bijvoorbeeld kantoren, ziekenhuizen, restaurants en winkels. Doordat het materiaal krasvast is, schoon te maken is en brandvertragend werkt, kan het heel goed in zakelijke ruimtes geplakt worden. Wat betreft de foto´s, zijn eigenlijk allerlei foto´s mogelijk om op airtex af te drukken. De standaard collectie vliesbehang van Fotobehangen is zeer geschikt om een airtex fotobehang van te maken. Vliesbehang wordt normaal gesproken in banen geprint die je naast elkaar op de muur plakt, maar als je voor Airtex kiest ontvang je een behang in één stuk. We kunnen de maat maken die je wenst, het is echter alleen afhankelijk van de kwaliteit van de foto tot welke maat we deze kunnen uitvergroten. We kunnen airtex behang eigenlijk tot elke grootte in één stuk voor je produceren. Zo bekleed je in één keer de hele muur. Wij raden airtex behang aan voor gepersonaliseerde behangen in kleinere afmetingen, zodat je geen naden in een klein behang ziet. Ook voor bijvoorbeeld bedrijfsruimtes waar een strakke uitstraling belangrijk is, raden we airtex behang aan. Heb je zelf een foto die je graag op Airtex wilt laten drukken? Ook dat kan natuurlijk bij ons. Neem dan vooral contact op om de mogelijkheden door te spreken.  Benieuwd naar de afbeeldingen waar we een fotobehang op Airtex van kunnen printen? Bekijk dan vooral onze collectie foto´s voor vliesbehang want hier tref je bij ieder artikel de optie om te kiezen voor een print op Airtex. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen bij vragen of om een eigen afbeelding op airtex te laten afdrukken of om fotobehang speciaal op maat van je muur te laten maken.