Specialist in fotobehang op maat

Wat is vlies fotobehang?

Vlies fotobehang is steeds populairder geworden dankzij de uitzonderlijk goede hanteringseigenschappen. Maar, wat is vlies fotobehang nu precies? Om in technische specificaties te spreken: het behang bestaat eigenlijk uit papieren lagen met kunstofvezels (PET) ertussen. En vliesbehang heeft een papieren toplaag. Dit zorgt voor een goede hechting en dat het behang niet krimpt. Het materiaal bevat geen gevaarlijke stoffen en is biologisch afbreekbaar. Hierdoor kun je vlies fotobehang dus in alle kamers in huis, waaronder de kinderkamer, gebruiken.

Bekijk bijzondere modellen vlies fotobehang

Voordelen van vlies fotobehang

Het vlies fotobehang biedt talloze voordelen voor jou als eindgebruiker. We zetten graag wat pluspunten voor je op een rijtje.
  • Het kan over fijne haarscheurtjes of oppervlakscheuren in de muur behangen worden. Zo dek je in één keer je muur strak af.
  • Het werkt brandvertragend (volgens DIN EN 13501-1: C-s1, d0)
  • Het kan onmiddellijk worden aangebracht zonder inweken van het behang én je hebt geen behangtafel nodig. Dit maakt vlies fotobehang zeer makkelijk te plakken.
  • Je hebt minder last van krimpen en blazen in het behang, zoals je dat wel kunt hebben bij gewoon behangpapier.
  • Het vlies fotobehang wordt in banen van 70 of 80 cm breed geprint. Dit maakt het bevestigen erg makken en is ideaal ook als je een grote(re) maat nodig hebt.
  • Het is perfect voor digitale foto printing.
  • Het is makkelijk te verwijderen.

Gepersonaliseerd vlies fotobehang

Zoals gezegd kan je een foto printen op vliesbehang. We spreken dan doorgaans over fotobehang. Foto behang is op een muur in elke ruimte toe te passen, denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, kinderkamer, en ook in een restaurant of een bedrijfskantine past het perfect. Voor de foto op het behang kun je kiezen voor een foto uit onze collectie of je eigen foto. Misschien heb je wel een hele mooie vakantiefoto waar je iets mee wilt doen. Zo kan je heel eenvoudig een persoonlijk element aan je interieur toevoegen. Fotobehang is een originele en creatieve manier om je muren op te frissen.

Specificaties voor vlies fotobehang met je eigen foto

Je kiest ervoor om je eigen foto voor een vlies fotobehang te gebruiken. Dan is het natuurlijk belangrijk dat deze van voldoende kwaliteit is. Voor een goed resultaat is het handig om te rekenen met minimaal 1000 pixels per meter fotobehang. Als de muur dus bijvoorbeeld 300 cm breed is en 250 cm hoog dan heeft de foto minimaal 3000 x 2500 pixels nodig. Als je in de eigenschappen van een foto kijkt, kun je zien hoeveel pixels een foto bevat. Natuurlijk kun je ook altijd vrijblijvend je foto naar ons team sturen, we kijken graag of jouw foto geschikt is voor die ene muur die je in gedachten hebt. Tegenwoordig kunnen ook foto´s die met mobiele telefoons gemaakt zijn, mits de instellingen van de camera goed staan, vaak gebruikt wordt.

Gepersonaliseerd vlies fotobehang bestellen

Bestellen van gepersonaliseerd fotobehang is erg makkelijk. Op de website kun je via onze handige tool je foto uploaden en direct de afmeting aangeven. Je kunt hierbij de exacte maat van je muur aanhouden, zodat je een vlies fotobehang ontvangt dat perfect pas. Als je er echter niet zeker van bent dat je muur helemaal recht loopt, kun je altijd een paar centimeter extra aanhouden in zowel de breedte als de hoogte. Als jouw foto een andere beeldverhouding heeft dan je muur, dan kan je zelf de uitsnede van de foto bepalen. Vervolgens plaats je hem in het winkelwagentje en dan gaan wij voor jou aan de slag. Binnen een paar werkdagen ontvang je jouw persoonlijke fotobehang die door een transportbedrijf bij jou wordt afgeleverd. Plaats vandaag nog je bestelling voor je eigen vlies fotobehang.

Beeldbank: zoek een foto

Ben je op zoek naar een gepersonaliseerd vlies fotobehang en heb je geen eigen foto om te gebruiken? Geen probeem! Je kan in onze fotobeeldbank zelf zoeken naar een geschikt foto. Denk jij bijvoorbeeld aan een Duinen foto, dan voer je dit als zoekwoord in en de beeldbank toont je een selectie van alle geschikte foto´s. Nu hoef je alleen maar een mooie foto uit te zoeken en de afmetingen aan te geven van het behang, zodat hij precies gemaakt wordt op de maat die jij nodig hebt voor jouw muur.

Wil je meer informatie over vlies fotobehang of heb je onze hulp nodig bij het beoordelen van een foto of bij het bestellen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder. Met vlies fotobehang is een persoonlijk interieur haalbaar voor iedereen!