Specialist in fotobehang op maat

Kinderkamer inspiratie

Wil je de kinderkamer een nieuwe look geven? Graag geven we je kinderkamer inspiratie om een geheel nieuwe uitstraling te creëren. Fotobehang kan je helpen om de kinderkamer snel om te toveren in een themakamer. Of kies juist voor een rustige basis en creër de gewenste sfeer met accessoires. Lees verder en ontdek alles over een metamorfose van de kinderkamer.

Bijzondere modellen kinderkamer fotobehang

Themakamer in de kinderkamer

Als je in de kinderkamer aan de slag gaat, is het handig om bij het begin te beginnen. Bepaal in welk thema je de kamer wilt inrichten. Zo kun je daarna gemakkelijk producten in die stijl bij elkaar gaan zoeken. Ga je bijvoorbeeld voor een autokamer, een dierenkamer of kies je juist voor een sprookjeskamer of een boskamer? Met een fotobehang op de muur is de basis snel gelegd. Kun je kinderkamer inspiratie voor op de muur gebruiken? Bekijk dan eens onze uitgebreide collectie de kinderkamer behang en zoek samen met jouw kid(s) het favoriete model uit. Natuurlijk kun je ook in de uitgebreide de collectie met fotobehang in verschillende thema´s kijken als je op zoek bent naar een algemeen behang, bijvoorbeeld een de sloophout behang.

Kinderkamer inspiratie: begin bij het begin

Als je begint met klussen raden we aan om eerst de grote zaken zoals de wanden en de vloer aan te pakken. Als je de wand gaat behangen of schilderen kun je hiermee beginnen. Wil je een nieuwe vloer leggen? Dan is dit ook het moment. Een (bijna) lege kamer maakt het makkelijker om de vloer te vervangen, mocht dit natuurlijk nodig zijn. Tip: vervang de vloer pas nadat je de muren hebt gedaan zodat eventuele verfspetters of behanglijmresten op je nieuwe vloer voorkomt. Vergeet ook de deur niet. Kan die een nieuw likje verf gebruiken? Of behang je die mee, net als de muur? Ook de fotobehang plakken is makkelijker gedaan als er geen grote meubels zoals een bed of kast in de weg staan.

Aankleding van de kinderkamer

Is de basis van de kamer klaar? Dan kun je aan het inrichten gaan beginnen. Een bed, een kast en bijvoorbeeld een bureau behoren vaak tot de standaard uitrusting in een kinderkamer. Mogelijk heb je al deze meubels al. Om ze in dezelfde stijl als de rest van de kamer te krijgen, kun je een bed bijvoorbeeld in een bijpassende kleur verven. Wil je helemaal uitpakken? Dan kun je ook kiezen voor een bed in een bijzondere vorm of met allerlei (speel)attributen om op te klimmen en klauteren. Een kast geef je snel een nieuwe look door er een paar muurstickers op te plakken. Als je de muur niet opnieuw wilt behangen zijn de muurstickers trouwens een originele manier om de muur toch een nieuw uiterlijk te geven. En met accessoires maak je de inrichting van de kamer helemaal af. Een bijpassend dekbed, een (hang)lamp die past bij de rest van de kamer en bijvoorbeeld nieuwe gordijnen zorgen voor de laatste puntjes op de I van de metamorfose.

Meer kinderkamer inspiratie vind je natuurlijk op ons blog! Lees dus snel verder.