Woontrend 2020: Bloemen behang

Bloemen zijn allang niet meer voor alleen in de vaas, maar ook voor op je muur! Anno 2020 zien we niet alleen maar de bescheiden bloemenmotiefjes van vroeger op behang maar juist grote bloemen. Mooie uitvergrote rozen en bladeren zijn het helemaal dit jaar en wat ons betreft houd deze trend nog jaren aan. In onze collectie tref je een paar hele mooie exemplaren aan die we je graag laten zien.

Mooie modellen bloemenbehang

Hoe pas je de bloementrend toe?

Je kan het zo bont maken als jij wilt. Of je nou subtiel te werk wilt gaan en kiest voor een bescheiden bloemmotief in zachte pasteltinten of juist voor grote bloemen tegen een zwarte achtergrond. Het kan allemaal en je kan hier ook helemaal niet de fout ingaan. Het is een kwestie van jouw interieurstijl te matchen en ook een beetje te durven. Als je een keuze hebt gemaakt welke stijl en welk type behang het mag worden is het de vraag welke ruimte in jouw huis je onderhanden wilt nemen. Vergeet hier vooral ook niet je hal of gang. Mocht je het dan toch niet aandurven om je woon of slaapkamer te gaan behangen dan kan je ook heel goed voor deze ruimten kiezen. Hier loop je doorgaans snel doorheen en juist daar kan je groots aanpakken. Nu kan je natuurlijk de gehele muur behangen maar je kan juist ook kiezen voor een klein gedeelte van de muur. Behang dan wel van beneden tot aan het plafond zodat het een ruimtelijk effect geeft.

Bloemen behang passend bij de interieurtrend

Een print van grote bloemen en bladeren past perfect bij de interieurtrend Bloemenbehang. Graag zetten we een aantal favorieten van ons in de schijnwerper. Welk model past het beste in jouw interieur? Een absolute winnaar als het gaat om bloemenbehang is het fotobehang still life with flowers. Dit is eigenlijk een heus schilderij die je in het Rijksmuseum treft. Hij is geschilderd door Jan Davidsz in de 17e eeuw. Dit is echt een behang waar je niet omheen kan en maar blijft kijken want je ontdekt steeds weer leuke nieuwe details in deze mooie print. Als die Jan Davidsz toch eens wist dat eeuwen laten dit schilderij in menig interieur te bewonderen is.... Een ander favoriet is van de stillevenschilder Abraham Mignon. Op dit fotobehang zie je een bonte verzameling van tulpen, rozen, papavers, anemonen, narcissen en irissen. Maar als je goed kijkt zie je ook slakken, rupsen, een hommel en een libel. Leuk feitje: dat hij veel gelijkenissen treft met het schilderij van Jan Davidsz is niet gek want Abraham studeerde bij Jan Davidsz en was zijn assistent. Een ander fraai exemplaar is het Vlies fotobehang roos vintage. Het fotobehang is gemaakt van een echte foto met rozen en vervolgens bewerkt om het een mooie vintage look te geven. Wist je al dat je het behang ook op maat kan laten maken? De foto is namelijk vierkant maar mocht je nou een ander formaat willen neem dan gerust contact met ons op.

Dus durf jij het aan om deze trend toe te passen in jouw interieur?