Specialist in fotobehang op maat

Inspiratie voor een Scandinavisch interieur

Scandinavisch design is erg populair op het moment, en als jij dol bent op een Scandinavische interieur maar in werkelijkheid eigenlijk geen idee hebt wat het werkelijk is, ben je niet de enige. Maar je bent er waarschijnlijk meer mee vertrouwd dan je denkt, omdat het overal opduikt op sociale media, ontwerpblogs en je favoriete tijdschriften. Graag lichten we deze trend toe en laten we zien hoe je met fotobehang deze stijl makkelijk kan toepassen in je eigen interieur.

Scandinavisch design is minimaal

Deze woonstijl heeft nuances die het anders maakt dan minimalisme, modernisme en eigentijdse inrichting, maar in de basis is Scandinavisch design minimaal, met de nadruk op eenvoud en functionaliteit. Je treft niet veel rommel aan, en het richt zich op functionaliteit en het gebruik van natuurlijke materialen. Scandinavisch design zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot een goed ontwerp, niet alleen de elite. Daarom zie je schoonheid in alledaagse stukken. De bekende Zweedse meubelzaak, waar we allemaal wel iets van in huis hebben, is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van.

Geïnspireerd door de natuur en het klimaat

Scandinavisch design ontstond in de jaren dertig, hoewel het in de jaren vijftig echt populair werd. In de kern probeert het Scandinavische ontwerp het dagelijks leven te verbeteren. Noordelijke landen krijgen in de winter slechts zeven uur daglicht, dus licht is de sleutel. Je zal geen kamerbrede vloerbedekking vinden, omdat hardhouten natuurlijke of witte vloeren de ruimte lichter doen lijken. Meubilair is functioneel, en raambekleding is niet aanwezig, of puur hooguit, om het licht dat binnenkomt te maximaliseren.

Fotobehang in Scandinavische sferen

Naast de keuze voor je meubels en de kleuren die je hebt toegepast in je interieur kan je ook met decoratie deze sfeer creëren. Denk aan kussentjes, mooie fotolijsten en planten maar natuurlijk ook fotobehang is een manier om je muur te bekleden en deze woontrend door te zetten. Wij zetten alvast een aantal mooie exemplaren uit onze collectie voor je op een rij die past bij deze trend zodat je gemakkelijk jouw favoriet kan uitkiezen.Onze eerste suggestie is het fotobehang Berken. Op het behang zie je prachtige berkenbomen afgebeeld in lichte kleuren. Het straalt rust en eenvoud uit en is perfect voor de slaapkamer maar denk ook eens aan de kinderkamer of kantoor. Geïnspireerd door de Scandinavische natuur hebben we nog twee mooie modellen voor je namelijk fotobehang Bomen in mistig bos en het fotobehang aquarel bos. Behang van mistige bos-achtergronden geeft je huis een rustige uitstraling en een serene sfeer. Van frisse ochtendmist in een regenwoudomgeving tot melancholische Scandinavische bossen, deze fotobehangen brengen de schoonheid van moeder natuur direct bij je thuis. Ook een prachtig behang is het Ochtend landschap. Het landschap is in de mist gehuld en kenmerkt zich door de neutrale lichte kleuren wat perfect past in het Scandinavische interieur.De fauna is rijk in de Noordelijke landen. Denk bijvoorbeeld aan elanden en herten die je hier natuurlijk mee associeert. Ook in het Scandinavisch interieur zie je dit terug door het gebruik van woon accessoires als beeldjes of geweien aan de muur al dan echt of van kunststof. Ook een lekker warm (nep) vachtje op de vloer kan in de Scandinavische woonstijl niet ontbreken. Een fotobehang die het licht naar binnen haalt door zijn kleuren is het fotobehang Edelhert. Het behang wordt geprint in wit en zwart en laat zich daardoor heel goed combineren met natuurlijke meubels en accessoires. Wil je liever iets warmte toevoegen aan je interieur dan is het fotobehang hert in het ochtendlicht weer heel geschikt vanwege de warme kleurtonen in het behang.Heb jij ook een Scandinavische interieur? Shop jouw favoriete fotobehang en maak de look zo compleet!