Specialist in fotobehang op maat

Je eigen foto laten printen op behang: waar moet deze aan voldoen?

Steeds meer mensen kiezen voor leuke originele wanddecoratie, of het nou een canvasdoek, poster, een behangcirkel of fotobehang is. Het is een trend om een persoonlijke touch in het interieur aan te brengen. Je kan hierbij kiezen uit onze uitgebreide collectie fotobehang maar als je echt iets unieks wilt, wat niemand anders heeft dan kies je voor een fotobehang van je eigen foto. De vraag is alleen voor welke foto kies je voor fotobehang. Het moet immers wel een mooie en geschikte foto zijn van goede kwaliteit. In deze blog lees je meer over het maken van foto’s voor fotobehang en waar je op moet letten bij het uitkiezen van jouw eigen foto voor op de muur.

Waar moet een foto aan voldoen voor printen als fotobehang?

Niet iedere foto is zomaar geschikt om te laten vergroten en te printen op behang. Het beeld dat je daarvoor kiest, moet in ieder geval scherp zijn en aan een bepaalde grootte voldoen. Een stelregel bij fotobehang is dat je moet uitgaan van ongeveer 1000 pixels per meter vergroting. Dat betekent dat wanneer je een muur wilt behangen met een grootte van bijvoorbeeld 350 cm bij 265 cm dat je fotobehang een kwaliteit moet hebben van minstens 3500 bij 2650 pixels. Als een foto een te lage pixelwaarde heeft voor de grootte van het behang die jij wenst zal het resultaat ook pixelig ogen dus dan zie je heel duidelijk de blokjes waar de foto uit is opgebouwd. Hoe beter de kwaliteit is van de foto hoe beter ook het eindresultaat en de scherpte van het fotobehang zal zijn op jouw muur.

Waar kan ik de pixels van mijn foto terugvinden?

Om te controleren wat de pixelwaarde van jouw foto is zoek je de foto eerst op je computer op. Vervolgens klik je met je rechte muisknop op je foto en open je de eigenschappen. Vervolgens ga je naar de details van de foto en hierbij kan je terugvinden wat de pixelwaarde van jouw foto is waarbij de breedte en de hoogte pixels wordt aangegeven,

Zijn foto´s die ik met mijn smartphone hebt gemaakt geschikt?

Het is belangrijk dat de foto van goede kwaliteit is zoals wij al even hebben toegelicht maar vandaag de dag maken we natuurlijk vooral foto’s met onze smartphone. Zijn deze dan ook geschikt? Het antwoord is ja, dat is zeker mogelijk maar kijk wel goed naar de instellingen van jouw smartphone en zorg dat deze wel op de hoogste resolutie is ingesteld. Natuurlijk is het ook zeker aan te raden om te gaan voor een foto die je met een goede camera hebt gemaakt, zoals een spiegelreflexcamera. Maak het beeld met een stille hand of gebruik een statief. Het instellen van autofocus kan helpen om het beeld écht scherp te krijgen.Hoe maak je goede foto’s voor fotobehang?

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat foto’s vaak op maat moeten worden gemaakt voor jouw muur. Als je het idee hebt om een foto´s te gaan maken tijdens de zomervakantie om hier later fotobehang van te laten printen dan is het handig om alvast na te denken over de maatverhouding van jouw behang. Wil jij bijvoorbeeld de muur achter je bed gaan behangen dan zal dit doorgaans een muur zijn die meer breedte heeft dan hoogte dus hierbij gebruik je beter geen rechtopstaande foto die juist meer hoogte heeft. Maak dus liggende foto´s. Ga je op safari en ga je dieren fotograferen? In het voorbeeld van de slaapkamer zal het hoofdbord van het bed een gedeelte van de muur afdekken. Dus als je een foto hebt waar de dieren juist op de onderzijde van de foto staan afgebeeld dan zal helaas een groot deel hiervan niet zichtbaar zijn op je muur. Dus als je de foto’s nog moet maken is het goed om hier alvast over na te denken.Wanneer je al een foto hebt kan je via onze webshop kijken hoe het beeld wordt afgesneden en of dat goed past binnen de ruimte waar je het behang wilt plaatsen. Mocht je twijfelen of het behang wel mooi uitkomt op de muur omdat je een tafel of ander meubel tegen de muur hebt geplaats dan kan je contact met ons opnemen en aan de hand van de door jou doorgegeven maten maken wij een visual voor je zodat je alvast een voorproefje hebt van het resultaat. Handig toch?

Vervolgens wordt het fotobehang volledig op maat voor je gemaakt. Hierbij wordt de kwaliteit van het beeld altijd nog een keer gecontroleerd en waar nodig en indien mogelijk, in overleg, verbeterd. Het grote voordeel van persoonlijk behang is dat je echt de enige bent die dat aan de muur heeft hangen. Dat maakt jouw interieur toch net wat specialer!