Behang verwijderen

Een veel gestelde vraag voordat men fotobehang koopt is: hoe is behang te verwijderen? Wat doe je met het oude behang dat nog op de muur zit als je een nieuw behang wilt aanbrengen? Of wil je gewoon weten of het fotobehang ook weer makkelijk van de muur te verwijderen is voordat je fotobehang op de muur plakt? Hier vind je tips en de werkwijze per behangsoort om behang te verwijderen.

De stappen om het behang te verwijderen hangen af van het soort behang en de muur waarop het behang is aangebracht. Bij een oude muur of een muur met loszittend pleisterwerk moet uiteraard extra voorzichtig te werk gegaan worden.

Hoe verwijder je papieren behang?

Oud behang op de muur is vaak papier behang. Papieren behang is een dun type behang dat vaak goed vast zit op de muur. Het is lastig om droog in delen los te trekken. Papieren behang moet worden losgeweekt van de muur. De muur kan vochtig gemaakt worden met een spons of doek. Laat de muur goed nat worden. De behanglijm met het papier zal dan losweken en is er met een plamuurmes af te steken. Ook kun je een stoomapparaat gebruiken als het een hele kamer betreft. Dat scheelt een hoop werk.

Hoe verwijder je vliesbehang?

Vlies behang is een stevig type behang. Vliesbehang is eenvoudig van de muur te verwijderen. Het behang kan er voorzichtig in hele banen afgetrokken worden.

Hoe verwijder je behang van Airtex?

Airtex behang is een groot polyester doek en kan er in zijn geheel afgetrokken worden. Als het airtex materiaal er voorzichtig afgetrokken worden kan het eventueel ook hergebruikt worden. Handig voor als je gaat verhuizen of bij het gebruik op events!

Hoe verwijder je glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is een behang wat vaak gebruikt wordt bij nieuwbouw huizen om de muren strak te krijgen. Glasvezel behang is een sterk type behang en met de lijm goed gehecht aan het pleisterwerk. Glasvezelbehang, zeker als er latex verf overeen geverfd is, is lastig te verwijderen van de muur. Met inkepingen en gaatjes in de muur kan het de lijmlaag achter het behang met heet water vochtig gemaakt worden, waarna het behang er beetje bij beetje af te halen is. Dit is een lastige klus. Vaak wordt er daarom voor gekozen om het glasvezelbehang niet te verwijderen. De muur kan een beetje opgeschuurd worden om te zorgen dat behanglijm voor een nieuw behang beter hecht. Uiteraard moet de muur na het licht schuren weer goed stof en vet vrij gemaakt worden.

Bij twijfel of als de muur in slechte staat is raadpleeg dan een behang expert of laat het behang verwijderen door een behang profesional.